Boeken over de overgang

Over de overgang valt heel wat te vertellen. Juist door informatie over de menopauze te delen met elkaar, ga je beter begrijpen hoe je eigen lichaam werkt en waar al die vreemde klachten toch vandaan komen. Toch wordt er vaak niet gepraat over de overgang. Gelukkig kunnen boeken een grote uitkomst bieden.

Wie overgang zegt, denkt aan opvliegers. De opvlieger is immers een van de meest bekende symptomen van de menopauze en wordt helaas ook vaak gebuikt om de draak mee te steken. Toch zijn er nog tal van andere overgangsverschijnselen die minstens net zo bekend én ongemakkelijk zijn, denk bijvoorbeeld maar eens aan haarverlies of het ongewenst verliezen van urine. Uiteraard zijn dit geen onderwerpen om met elkaar aan de koffietafel te bespreken, waardoor veel vrouwen zich alleen voelen met hun overgangsklachten en twijfelen of de symptomen die zij ervaren, nog normaal zijn.

Boeken over de overgang

Er zijn diverse boeken over de overgang te vinden > bekijk aanbod (aff.). Boeken die in veel gevallen herkenbaar zijn voor vrouwen die door de menopauze gaan en waarin je het antwoord vindt op diverse vragen en problemen omtrent de overgang.

De overgang boek
De overgang (aff.)

Het no-nonsense handboek “de overgang” (aff.) bijvoorbeeld is een boek dat onomwonden antwoord geeft op de vraag wat al dat hormonale geweld betekent voor je lichaam. In dit boek vind je geen zweverige teksten over hoe fijn de overgang toch is, maar je treft er wél wetenschappelijke teksten en persoonlijke verhalen in aan. Ook de hormonale veranderingen bij mannen van middelbare leeftijd hebben een plaatsje in dit boek.

Alles wat je moet weten over de overgang boek
Alles wat je moet weten over de overgang (aff.)

Het boek “Alles wat je moet weten over de overgang” (aff.) heeft juist een heel andere insteek. Hier gaan de auteurs uit van het positieve: vrouwen in de overgang beginnen met levenswijsheid aan de tweede helft van hun leven. Het boek wil een gids zijn om vrouwen door alle veranderingen rond de overgang te helpen. Hierbij is er aandacht voor de lichamelijke kant, maar ook zeker voor de spirituele en de psychologische kanten in dit proces. Ook seksualiteit, schoonheid en relaties komen aan bod.

E-boeken over de overgang

Overwin de overgang boek
Overwin de overgang (aff.)

Het boek “Overwin je overgang” (aff.) vind je niet in de bibliotheek, maar is in plaats daarvan verkrijgbaar als e-book. In dit boek wordt de overgang niet gezien als een aandoening, maar als een transformatie. Ook de drie fases van de overgang komen ruimschoots aan bod: de pre-menopauze, de menopauze zelf en de post-menopauze. Je leert herkennen in welke fase van de overgang jij  en krijgt handige tips hoe je lichamelijke en emotionele klachten de baas kunt worden. Verder is er aandacht voor voeding en gezondheid. Bij het e-book ontvang je een aantal bonussen, te weten een audio-cd, toegang tot de community van “Overwin je overgang” recepten voor meer energie en minder buikvet, en een aantal Oosterse oefeningen waarmee je tot rust kunt komen.

Andere boeken over de overgang

Ken je zelf nog meer boeken over de overgang? Mis je in dit overzicht een boek waaraan je tijdens je menopauze veel steun hebt gehad? Uiteraard zijn wij benieuwd naar jouw ervaringen, dus deel je verhalen en tips in de reacties hieronder!

*Dit artikel kan affiliate links bevatten, deze zijn te herkennen aan (aff.). Lees voor meer informatie de disclaimer.

3 gedachten over “Boeken over de overgang

  1. De overgang, meer dan een hot flash! Van auteur Adriana SA. Een hilarische en herkenbare bundel waarin de schrijfster je meesleept door de meest voorkomende verschijnselen van de overgang. Door een hotflasher, voor de andere hot flashers.

Een reactie plaatsen