Haarverlies tijdens de overgang

De menopauze is voor veel vrouwen geen prettige periode. Niet alleen vinden vrouwen het soms moeilijk om afstand te nemen van hun vruchtbare periode, je kan ook nog eens last krijgen van allerhande kwalen en ongemakken. De welbekende opvlieger natuurlijk, maar ook ongewenst urineverlies, geen zin meer in vrijen, vaginale droogte of hyperventilatie zijn klachten waarmee je te maken kunt krijgen. En alsof dat allemaal nog niet vervelend genoeg is, krijgen sommige vrouwen ook haarverlies tijdens de overgang.

Tijdens de menopauze verandert het haar van textuur. Zo kan het haar z’n glans verliezen, doordat de haarschachten uitdunnen en droger worden. Ook kan je als vrouw te maken krijgen met een vermindering van okselhaar en schaamhaar- hoewel de meeste dames hiermee geen problemen hebben. Haarverlies op het hoofd is echter een ander verhaal.

Haarverlies tijdens de overgang

Vrouwelijke kaalheid, een probleem wat gelukkig vrij zeldzaam is, kan al beginnen rond de leeftijd van 40 jaar. Merk je als vrouw zijnde dat je hier last van hebt en is het haarverlies buitensporig en/of blijvend, dan is een bezoekje aan de dermatoloog zeker aan te raden.

Een van de oorzaken van haarverlies tijdens de overgang, is een verminderde werking van de schildklier. Deze klier controleert de functie van verschillende klieren en cellen in ons lichaam. Als de schildklier minder goed werkt, heeft dit invloed op het herstel van onze cellen en klieren. Hierdoor wordt ook het tempo waarin je haren groeien, beïnvloed. Bij haarverlies tijdens de overgang is het dan ook raadzaam de schildklierfunctie te laten controleren.

Ook hormonale schommelingen kunnen haarverlies veroorzaken. Deze hormonale schommelingen hebben invloed op de textuur en de conditie van het haar. Haarverlies tijdens de overgang, veroorzaakt door hormonale schommelingen, wordt door veel dokters behandeld door middel van kruiden. Uiteraard kan je ook zelf middelen aanschaffen die haarverlies tijdens de overgang tegengaan. In de winkel zijn verschillende supplementen verkrijgbaar die speciaal gericht zijn op de vrouw, zoals Better Hair (aff.).

*Dit artikel kan affiliate links bevatten, deze zijn te herkennen aan (aff.). Lees voor meer informatie de disclaimer.

Last van de overgang?

Er zijn diverse producten die het enigszins kunnen verlichten, bekijk hier het aanbod (aff.)

Ondersteuning tijdens de overgang >


Een reactie plaatsen