Overgang en acupunctuur

Als je in de overgang bent, verandert er veel in je lichaam. Je maakt de overstap van vruchtbare vrouw naar een vrouw die haar vruchtbare jaren achter zich gelaten heeft, en deze overstap gaat niet zonder slag of stoot. Tijdens de overgang kan je dan ook last krijgen van diverse kwalen, zoals bijvoorbeeld pijnlijke borsten of ongewenst urineverlies. Ook geestelijk heb je het soms behoorlijk te verduren tijdens de verschillende fases van de overgang. Zo kan je humeurig zijn, depressief of last krijgen van hyperventilatie. 

Al deze klachten maken de overgang er uiteraard niet gemakkelijker op. Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop je de overgang te lijf kunt gaan, zodat de symptomen van de overgang (enigszins) verlicht worden. Een van deze manieren is acupunctuur.

Voordelen acupunctuur

Een van de grote voordelen van acupunctuur, is dat dit vrijwel geen bijwerkingen geeft. Dit in tegenstelling tot hormoonpreparaten, die kunnen leiden tot misselijkheid, hoofdpijn en zere borsten. Volgens een onderzoek in Taiwan helpt acupunctuur de klachten die bij de overgang horen, te verminderen. Vooral tegen opvliegers zou acupunctuur een zeer gunstige uitwerking hebben. Ook tegen andere problemen, behorend bij de overgang, kan acupunctuur worden ingezet. Hierbij moet je denken aan slaapproblemen, problemen rondom libido en seksualiteit en problemen met betrekking tot de stemming en gemoedstoestand. Voor vrouwen die op zoek zijn naar een behandeling tegen de overgang zonder over te gaan op medicatie, zou acupunctuur dus een prima middel kunnen zijn.

*Dit artikel kan affiliate links bevatten, deze zijn te herkennen aan (aff.). Lees voor meer informatie de disclaimer.

Last van de overgang?

Er zijn diverse producten die het enigszins kunnen verlichten, bekijk hier het aanbod (aff.)

Ondersteuning tijdens de overgang >


Een reactie plaatsen